Theater, muziek en dans

Wij zijn een 'daltonschool met toekomstmuziek'.

Muziek
Het muziekonderwijs heeft als doel de natuurlijke muzikale aanleg te ontwikkelen en belangstelling voor muziek te wekken. De kinderen leren luisteren naar muziek (klassieke muziek en popmuziek) en worden gestimuleerd tot het bespelen van een muziekinstrument. Tenslotte wordt door middel van de digitale methode ‘Zangexpress’ en zanglessen de stem gevormd.Iedere groepsleerkracht kan m.b.v. deze methode - binnen zijn eigen mogelijkheden - zingen en muziek maken met de kinderen in de klas.

Theater en dans
Bij de theater- en danslessen die aangeboden worden, ligt het accent op het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het leren uiten van en omgaan met emoties, het gebruik van de stem, het lichaam en de zintuigen, en het ontwikkelen van creativiteit en taalvaardigheid, zonder het spelplezier uit het oog te verliezen. Deze vakken zijn vaak gekoppeld aan een open podium of een thema/project dat centraal staat in de klas.