Peuteropvang Tinkerbell

Locatie Tinkerbell in de Don Bosco basisschool.
Op locatie Tinkerbell besteden we veel aandacht aan veiligheid, het leren prettig met elkaar omgaan en het stimuleren van de ontwikkeling van de peuters.
Op Tinkerbell draait op woensdagmorgen een dreumesgroep, peutergroep Gieltje draait op maandagmorgen en donderdagmorgen en peutergroep Peter Pan op dinsdagmorgen en vrijdagmorgen. Wanneer u klikt op www.peuterwerk-albrandswaard.nl kunt u meer informatie vinden over de vijf locaties van het peuterwerk in Albrandswaard en ook specifieke informatie over peuteropvang Tinkerbell.

Het is mogelijk om een afspraak te maken voor kennismakingsgesprek, dit kan telefonisch via 010-5018782 of per mail naar info@peuterwerk-albrandswaard.nl

Stichting Peuterwerk Albrandswaard

Vanaf 1,5 en vanaf 2 jaar.
Dreumesen en peuters kunnen zich bij ons optimaal ontwikkelen. Ze ontdekken hun mogelijkheden op een veilige manier. We helpen ze waar nodig, en bevorderen hun zelfstandigheid waar het kan.
Wij hebben een dreumesgroep voor kinderen vanaf 1,5 jaar. In uw geruststellende aanwezigheid kan uw kind veel nieuw speelmateriaal ontdekken en ook spelen met de andere kinderen. Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom in onze peutergroepen.

Veiligheid en groepsgevoel
Twee gediplomeerde pedagogisch medewerkers per peutergroep zorgen voor veiligheid, geborgenheid en veel aandacht voor de peuters. We besteden heel veel aandacht aan het leren om op een prettige manier met elkaar om te gaan. Zo zorgen we voor een groep waarin ieder kind zichzelf mag zijn en het vertrouwen voelt om op ontdekking uit te kunnen gaan. Ook een vast dagritme, zodat de kinderen weten wat er komen gaat, helpt hierbij.

Zelfstandig en sociaal
We hebben de groepsruimte van Tinkerbell zo ingericht dat de peuters zoveel mogelijk zelf de spelmaterialen kunnen pakken en weer opruimen. We helpen de kinderen samen spelen, samen delen en leren hen geleidelijk de dingen meer zelfstandig op te lossen.

Taal, creativiteit, motoriek
Plezier in het spel staat voorop in onze peutergroepen. Spelenderwijs en zonder dat de peuters het doorhebben, stimuleren we hun ontwikkeling. Veel verschillende materialen en activiteiten stimuleren tegelijkertijd de creativiteit en fijne motoriek. Buitenspelen doen we ook veel, dit is goed voor de grove motoriek, en ook voor het leren omgaan met elkaar. Bij alle nieuwe indrukken die de peuters opdoen, horen ook heel veel nieuwe woorden. De ontwikkeling van elke peuter wordt gevolgd in een kind-volgsysteem. En natuurlijk informeren wij u regelmatig hoe de ontwikkeling van uw kind in de groep verloopt. Peuters met een taalachterstand of met zorg rondom hun ontwikkeling, bieden we extra’s als meer dagdelen spelen en deskundigheid van onze pedagogisch medewerkers op het gebied van Voor- en Vroegschoolse Educatie (V.V.E.).