Deze rubriek geeft de nodige informatie over het voortgezet onderwijs.

GROEP 8: ALGEMENE INFORMATIE VOORTGEZET ONDERWIJS
Wat voor school gaan we kiezen?

Met het voorlopig advies dat u eind groep 7 voor uw zoon of dochter heeft gekregen, kunt u zich alvast oriënteren op een school naar keuze. (Een overzicht van de bij ons bekende Open Dagen vermelden we hier altijd op onze site.) Het advies kan in groep 8 nog worden bijgesteld maar u heeft in ieder geval al een idee naar wat voor scholen u uit kunt kijken. De VO-gids geeft u een actueel en duidelijk overzicht van scholen in onze omgeving.

Mocht u scholen in gedachte hebben die hier niet in vermeld worden en wilt u meer informatie neemt u dan even contact met betreffende school op. Van veel scholen ontvangen wij ook folders bij ons op school. Vaak kan de groepsleerkracht u ook een en ander over de betreffende school vertellen.

* Bezoek Open Dagen
* Kijk op de site van de onderwijsinspectie. Wat zeggen zij over de scholen? Kiest u voortgezet onderwijs en via de juiste gemeente de school waar u het rapport van wilt zien.